Luontokävely to 15.7.2021 klo 16-18

Kankaan asukasyhdistys haastaa ja kutsuu kankaalaisia ja tourulalaisia reippaaseen luontokävelyyn to 15.7.2021 klo 16-18.

Lähtö: Kivääritehtaankadulta, Tourulan Nesteen edustalta

Reitti: RISE-kampus, Ramoninkatu 4 – Tourujokipuisto – Neitsytpolku – Kaupungin vanha hautausmaa/Tourujoen luontopolku – Kankaan Sauna – Piipputori.

Varaustaudu sään mukaan.

Tervetuloa mukaan!

Kankaan asukasyhdistys ry:n hallitus

Kankaan asukasyhdistyksen vuosikokous keskiviikkona 12.8.2020 klo 18

Kankaan asukasyhdistys ry toimii Kankaan asukkaiden yhteisenä foorumina ja vaikuttajana muiden Kankaalla toimivien suuntaan, sekä osallistuu alueen tapahtumiin. Asukasyhdistyksen liittymismaksu on 20 €. Vuosittaista jäsenmaksua ei toistaiseksi kerätä. Tulethan mukaan toimintaan!

Tervetuloa vuosikokoukseen! Hallitus kaipaa uusia tekijöitä, ja toiminta muotoutuu sen mukaisesti. Yhdistyksen vuosikokous järjestetään keskiviikkona 12.8.2020 klo 18.00 Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1). Vuosikokouksessa äänivaltaisia ovat yhdistyksen jäsenet, mutta kaikki Kankaan asukkaat ovat tervetulleita kahville ja kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista. Tulethan kokoukseen vain täysin terveenä.

 

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus
8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
9. valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
10. muut asiat (pyydetään ilmoittamaan Vilja Ruokolaiselle 3.8. mennessä)

Asukasyhdistys tiedottaa omalla sivullaan www.asunkankaalla.fi sekä facebookin käyttäjille Kankaan asukkaiden facebook-ryhmän kautta.

 

Baanaa pitkin Seppälästä keskustaan – mutta mitä kautta? Jyväskylän kaupungin tiedote ja kutsu

Jyväskylässä selvitetään vaihtoehtoja Kankaan ja keskustan yhdistävälle pyöräilyn pääreitille. Eri ratkaisuista halutaan kuulla, mitä asukkaat ovat niistä mieltä. Palautetta voi antaa vastaamalla verkkokyselyyn sekä osallistumalla maaliskuun alussa järjestettävään työpajaan.

 

Pyöräily on Jyväskylän juttu. Kaksipyöräisellä liikkuminen halutaan tehdä kaupungissa helpoksi, turvalliseksi ja sujuvaksi. Kehittämistä luotsaamaan on laadittu pyöräilyn edistämisohjelma, jossa on määritetty kaupungin kattava pyöräverkosto. Yksi pyöräverkoston pääreiteistä on Jyväskylän keskustan ja Kankaan uuden asuinalueen yhdistävä Kankaan baana.

 

– Baanan tarkoituksena on tarjota sujuva ja nopea yhteys Seppälän suunnalta keskustaan matkaaville ja päinvastoin. Erityisesti työmatkapyöräily tulee lisääntymään tulevaisuudessa, jolloin toimiva verkosto on kaiken a ja o kaupungissa liikkuville, kertoo maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski.

 

Vuonna 2013 hyväksytyssä Kankaan osayleiskaavassa baana ylitti Tourujoen niin kutsuttua Kankaanrannan siltaa pitkin. Kaupunkirakennelautakunnan pyynnöstä tälle ratkaisulle on asiantuntijaryhmä tutkinut ja laatinut kolme vaihtoehtoista ratkaisua. Näissä Tourujoki ylitetään joko Kankaankadun sillan, Kinakujan sillan tai Vapaudenkadun sillan kautta.

 

Asukkailta kommentteja reittivaihtoehdoista

 

Mikä vaihtoehdoista menee toteutukseen? Se linjataan arvioinnin ja asukkaiden kuulemisen jälkeen. Päätöksen teon ja valmistelun tueksi halutaan kuulla ja kerätä asukkaiden näkemyksiä. Vaihtoehtoihin voi tutustua netissä www.jyvaskyla.fi/liikenne/jalankulku-ja-pyoraily/pyorailyn-edistamisohjelma/kankaanbaana. Sivulta löytyy myös linkki kyselyyn, jonka kautta voi antaa palautetta ja arvioida eri vaihtoehtoja. Kysely on auki 19.2.-15.3.2020 välisen ajan.

 

Eri vaihtoehtoja esitellään kaikille avoimessa työpajassa tiistaina 3.3.2020 klo 17:00 alkaen Wolmari-salissa Jyväskylän pääkirjastolla, Vapaudenkatu 39-41.

 

Lisätiedot:

– Kankaan baanan ja pyöräilyn edistämiseen liittyen, Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi tai Hannu Onkila, p. 014 266 8514, hannu.onkila[at]jyvaskyla.fi

– kyselyyn ja tilaisuuteen liittyen, Ilona Leikas, p. 014 266 8744, ilona.leikas[at]jyvaskyla.fi

HelmiHuvit Piippurannan Klubilla lauantaina 15.2. klo 10-12

Kankaan asukasyhdistys ry järjestää lauantaina 15.2. klo 10–12 HelmiHuvit Piippurannan Klubilla (Paperitehtaankatu 1). Tapahtuman aikana voi taiteilla TaidePiiLOn johdolla, tutustua valokuvaaja Pablo Casson näyttelyyn ja nauttia kahvihetkestä Näppärien Näpertäjien kahviossa.

Kello 11.00 esiintyy Taikuri Jari Siljamäki, joka esittää hämmästyttävää koomista taikuutta koko perheelle. Yleisökin pääsee osallistumaan taikojen tekemiseen. Tervetuloa mukaan tälle nauruhermoja kutkuttavalle pienelle matkalle!

Tapahtuma on ilmainen ja sopii kaikenikäisille. Kahviomyyntiä varten varaathan käteistä. Paikka Piippurannan Klubi, Paperitehtaankatu 1, Jyväskylä.

Tapahtumapysäköinti P-Pergamentti, Paperitehtaankatu 3

Kankaan asukkaat ideoivat toimintaa

Kankaan asukasyhdistys järjesti 2.10. Kankaan asukasyhdistyksen jäsenille ja muille kiinnostuneille ideointi-illan, jossa kerättiin palautetta ja ideoita asukasyhdistyksen toimintaan. Tulossa ovat tapahtumat jouluna 2019 ja laskiaisena 2020. Jos haluat tulla mukaan järjestämään tapahtumia, ota yhteyttä sihteeri Vilja Ruokolaiseen, vilja.ruokolainen@gmail.com!