Baanaa pitkin Seppälästä keskustaan – mutta mitä kautta? Jyväskylän kaupungin tiedote ja kutsu

Baanaa pitkin Seppälästä keskustaan – mutta mitä kautta? Jyväskylän kaupungin tiedote ja kutsu

Jyväskylässä selvitetään vaihtoehtoja Kankaan ja keskustan yhdistävälle pyöräilyn pääreitille. Eri ratkaisuista halutaan kuulla, mitä asukkaat ovat niistä mieltä. Palautetta voi antaa vastaamalla verkkokyselyyn sekä osallistumalla maaliskuun alussa järjestettävään työpajaan.

 

Pyöräily on Jyväskylän juttu. Kaksipyöräisellä liikkuminen halutaan tehdä kaupungissa helpoksi, turvalliseksi ja sujuvaksi. Kehittämistä luotsaamaan on laadittu pyöräilyn edistämisohjelma, jossa on määritetty kaupungin kattava pyöräverkosto. Yksi pyöräverkoston pääreiteistä on Jyväskylän keskustan ja Kankaan uuden asuinalueen yhdistävä Kankaan baana.

 

– Baanan tarkoituksena on tarjota sujuva ja nopea yhteys Seppälän suunnalta keskustaan matkaaville ja päinvastoin. Erityisesti työmatkapyöräily tulee lisääntymään tulevaisuudessa, jolloin toimiva verkosto on kaiken a ja o kaupungissa liikkuville, kertoo maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski.

 

Vuonna 2013 hyväksytyssä Kankaan osayleiskaavassa baana ylitti Tourujoen niin kutsuttua Kankaanrannan siltaa pitkin. Kaupunkirakennelautakunnan pyynnöstä tälle ratkaisulle on asiantuntijaryhmä tutkinut ja laatinut kolme vaihtoehtoista ratkaisua. Näissä Tourujoki ylitetään joko Kankaankadun sillan, Kinakujan sillan tai Vapaudenkadun sillan kautta.

 

Asukkailta kommentteja reittivaihtoehdoista

 

Mikä vaihtoehdoista menee toteutukseen? Se linjataan arvioinnin ja asukkaiden kuulemisen jälkeen. Päätöksen teon ja valmistelun tueksi halutaan kuulla ja kerätä asukkaiden näkemyksiä. Vaihtoehtoihin voi tutustua netissä www.jyvaskyla.fi/liikenne/jalankulku-ja-pyoraily/pyorailyn-edistamisohjelma/kankaanbaana. Sivulta löytyy myös linkki kyselyyn, jonka kautta voi antaa palautetta ja arvioida eri vaihtoehtoja. Kysely on auki 19.2.-15.3.2020 välisen ajan.

 

Eri vaihtoehtoja esitellään kaikille avoimessa työpajassa tiistaina 3.3.2020 klo 17:00 alkaen Wolmari-salissa Jyväskylän pääkirjastolla, Vapaudenkatu 39-41.

 

Lisätiedot:

– Kankaan baanan ja pyöräilyn edistämiseen liittyen, Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jyvaskyla.fi tai Hannu Onkila, p. 014 266 8514, hannu.onkila[at]jyvaskyla.fi

– kyselyyn ja tilaisuuteen liittyen, Ilona Leikas, p. 014 266 8744, ilona.leikas[at]jyvaskyla.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *